Isaac Lipschits, Onbestelbaar

Inhoudsopgave

Onbestelbaar. Herinneringen in briefvorm is in januari 2008 gratis verspreid in Rotterdam ter nagedachtenis aan alle Rotterdamse Joodse slachtoffers. Dit initiatief is genomen door Uitgeverij Verbum. Met deze uitgave wil Uitgeverij Verbum inhoud geven aan het blijvend herdenken van de mensonterende en schaamteloze Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. De schrijver van dit boek, Isaac Lipschits, overleed op 24 mei 2008.

Nooit meer Auschwitz
Nooit meer antisemitisme
Nooit meer discriminatie

Isaac Lipschits is in Rotterdam geboren en opgegroeid (Agniesenstraat 59b) tot hij in 1942 moest onderduiken. Zijn vader was marktkoopman. Zijn ouders hebben Ies en zijn jongere broer laten onderduiken en zodoende hebben de beide broers de oorlog kunnen overleven. De rest van de familie is een droeve dood gestorven in Oost-Europa. In zijn boek Onbestelbaar schrijft hij een brief aan zijn moeder, waarin hij vertelt wat er met hem en de rest van de familie gebeurd is. Het resultaat is een indringende aanklacht tegen onrecht, de jodenvervolging en een roep om respect. Door zijn treffende eenvoud is Onbestelbaar een boek voor iedereen, jong en oud, allochtoon, moslim, jood of christen, gelovig of niet-gelovig, politiek bewust of niet politiek bewust...

Op de volgende pagina is het tweede hoofdstuk uit het boek weergegeven. De volledige tekst kunt u downloaden op www.verbum.nl.

Definitielijst

Jodenvervolging
Een door de naziís opgelegde actie om Joden het leven moeilijk te maken, actief te vervolgen en zelfs uit te roeien.
onderduiken
Het verstoppen voor de vijand.

Pagina navigatie

Afbeeldingen


Informatie

Geplaatst door:
Kevin Prenger
Geplaatst op:
24-01-2008
Laatst gewijzigd:
29-05-2008
Opmerkingen? Spelfouten?
Geef ons uw feedback!

CategorieŽn


Deze website is een initiatief van STIWOT Alle rechten voorbehouden © 2002-2018
Hosted by Vevida. Privacyverklaring, cookies, disclaimer en copyright.