FAQ

<<< Terug

Algemeen
Bijdragen aan de website
Inhoud van de website
Gebruiken van informatie van de website
Recensies op de website
RSS Feed
Overig

Algemeen:

Wat is dit voor website?

Go2War2.nl is één van de projecten van STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee). Deze website vormt een uitgebreid naslagwerk aan informatie over de Tweede Wereldoorlog. Zo vindt u hier onder andere artikelen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, maar ook bijvoorbeeld actuele nieuwsberichten, een timeline, een begrippenlijst en film- en boekrecensies. Naast informatie over oorlogshandelingen gedurende de periode 1939-1945, wordt ook aandacht besteed aan de holocaust, de geschiedenis van het Derde Rijk en overige relevante politieke, economische en maatschappelijke onderwerpen. De makers van deze website zijn onafhankelijk en niet gebonden aan enig politiek denkbeeld of groepering.

Wat is STIWOT?

STIWOT staat voor Stichting Informatie Wereldoorlog Twee. STIWOT houdt zich bezig met de informatieverstrekking omtrent de Tweede Wereldoorlog, hoofdzakelijk via internet. Dit doen wij door het ontwikkelen en beheren van diverse websites. Naast Go2War2.nl heeft STIWOT onder andere Oorlogsmusea.nl, www.tweede-wereldoorlog.nl en WW2Awards.com in haar beheer. Voor meer informatie over STIWOT en haar activiteiten en websites kunt u de website van de stichting bezoeken.

Wie werken mee aan deze website?

Go2War2.nl wordt volledig onderhouden en bijgewerkt door een enthousiast team van vrijwilligers. Ons team bestaat onder andere uit auteurs van historische artikelen, technische medewerkers, film- en boekrecensenten en een projectleider. Een actueel overzicht van medewerkers vindt u in het medewerkersoverzicht.

Bijdragen aan de website:

Hoe kan ik actief bijdragen aan deze website?

STIWOT en Go2War2.nl zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld aan de slag als auteur van historische artikelen of als recensent van boeken en/of films. Ook mensen met kennis op het gebied van techniek of design zijn van harte welkom. Op Stiwot.nl vindt u een actueel vacatureoverzicht. U kunt zich aanmelden via het contactformulier of door contact op te nemen met de projectleider.

Hoe kan ik op andere wijze bijdragen aan deze website?

Niet iedereen kan voldoende tijd inruimen om mee te werken aan dit internetproject. Wilt u ons toch steunen dan kunt u donateur worden van STIWOT. Uw financiële bijdrage maakt de verdere ontwikkeling van Go2War2.nl mede mogelijk. Meer informatie, waaronder de donateurvoordelen, vindt u op de informatiepagina voor donateurs op de STIWOT-website. Ook uw bedrijf kan onze website en stichting ondersteunen, hiervoor kunt u informatie vinden op de STIWOT-website of contact opnemen met de bestuursverantwoordelijke inzake sponsoring (barry@stiwot.nl).

Hoe ga ik aan de slag als auteur?

Een potentieel auteur zal eerst een proefartikel moeten schrijven om te laten zien dat hij/zij daadwerkelijk goed onderbouwde en kwalitatieve artikelen kan schrijven. De eisen die wij stellen aan de artikelen kunt u doornemen in een handvest dat naar u opgestuurd zal worden. Als beginnend artikelschrijver krijgt u hulp van een ervaren auteur. U staat er dus niet alleen voor en kunt altijd uw collega's om advies vragen.

Hoe kan ik actuele (pers)berichten aan jullie doorsturen en wanneer worden deze geplaatst?

Actuele (pers)berichten kunt u aan ons doorsturen via email naar nieuws@go2war2.nl. Alle doorgestuurde berichten worden eerst nagekeken door een STIWOT-medewerker. Uw bericht verschijnt dus niet direct op onze website.

Inhoud van de website:

Waarom mis ik een artikel over een bepaald onderwerp?

Het schrijven van een goed onderbouwd, prettig leesbaar en informatief artikel is een tijdrovende bezigheid. Hoewel meerdere vrijwilligers op vaste basis artikelen voor ons schrijven, is deze website verre van compleet. Heeft u een suggestie voor een bepaald onderwerp dan kunt u dit aan ons doorsturen via ons contactformulier. Mogelijk dat één van onze auteurs dan uw onderwerp op zijn planning zet. Uiteraard kunt u ook zelf aan de slag als auteur. Ook dan kunt u ons benaderen via het contactformulier.

Ik kan bepaalde informatie niet vinden op de website, kan ik ergens terecht met inhoudelijke vragen?

Inhoudelijke vragen kunt u kwijt via het contactformulier. Naast websites zoals Go2War2 beheert STIWOT ook een Forum waarop u terecht kunt met al uw vragen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit Forum wordt bezocht door een grote groep mensen met interesse in de Tweede Wereldoorlog en de kans is dan ook groot dat uw vraag beantwoord wordt. Ook voor een interessante aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde discussie is het STIWOT Forum de juiste plek. Dus, heeft u een vraag over de Tweede Wereldoorlog? Wilt u discussiëren over een bepaald onderwerp? Op ons Forum bent u aan het juiste adres!

Hoe kan ik spelfouten aan jullie doorgeven?

Het kan gebeuren dat je tijdens het lezen van een artikel op een spelfout of een rare zinsconstructie stuit. Hoe vaak de schrijver (of één van de moderators) de artikelen ook doorlezen, spelfouten kunnen er altijd doorheen glippen. Meld ze daarom aan ons via het contactformulier., zodat wij ze zo snel mogelijk kunnen verbeteren. Tevens kunt u ook als corrector een vaste bijdrage leveren aan dit internetproject.

Hoe kan ik historische onjuistheden aan jullie doorgeven?

Hoewel onze auteurs meerdere bronnen raadplegen voor het schrijven van artikelen, is het niet uitgesloten dat bepaalde feiten niet overeenkomen met de informatie die in uw bronnen voorkomt. Als u bepaalde onjuistheden of onduidelijkheden tegenkomt, kunt u dit doorgeven via het contactformulier. Wij nemen uw feedback alleen in behandeling als u uw boodschap heeft onderbouwd met één of meerdere bronnen.

Hoe kan ik foutmeldingen doorgeven?

Het kan zijn dat u tijdens een bezoek aan onze site op een foutmelding stuit. Ondanks dat wij onze website zorgvuldig onderhouden en testen, kunnen technische fouten niet uitgesloten worden. U kunt de foutmeldingen of ‘bugs’ doorgegeven via het contactformulier. Onze technische dienst zal dan spoedig voor een oplossing van dit probleem zorgen.

Gebruiken van informatie van de website:

Mag ik een artikel of foto’s gebruiken voor mijn werkstuk?

Als leerling/student mag u onze teksten en foto’s gebruiken voor werkstukken. Vermeld onze website wel in uw bronvermelding. Wilt u grote delen van onze teksten letterlijk overnemen, neem dan contact op met het secretariaat van STIWOT (wilco@stiwot.nl).

Mag ik een artikel of foto’s gebruiken voor mijn website of andere publicatievormen?

Het overnemen van een artikel of foto’s op uw eigen website of in een andere publicatievorm is alleen toegestaan met toestemming van het bestuur van STIWOT. Stuur uw verzoek naar het secretariaat van STIWOT (wilco@stiwot.nl). Lees hiervoor ook onze copyrightregels.

Recensies op de website:

Kunt u aandacht besteden aan een boek of film van onze uitgeverij?

Hoewel wij meestal zelf recensie-exemplaren van films en boeken over de Tweede Wereldoorlog aanvragen bij uitgeverijen, zijn wij altijd bereid om in te gaan op verzoeken van uitgeverijen om boeken en films te recenseren. Wilt u aan ons een recensie-exemplaar toesturen dan kunt u contact opnemen met de projectleider van Go2War2.nl. Wij zullen u boek of film dan zo spoedig mogelijk recenseren.

Hoe worden boeken en films beoordeeld op deze website?

Onze recensenten beoordelen films en boeken met 0 tot en met 5 sterren. De classificatie van deze sterren is als volgt:

0 = Slecht

Ster = Matig

SterSter = Redelijk

SterSterSter = Goed

SterSterSterSter = Zeer Goed

SterSterSterSterSter = Uitstekend

RSS Feed:

Waarvan bieden jullie een RSS Feed aan?

Momenteel bieden wij als proef alleen een Feed aan van de laatste 10 artikelen die op Go2War2.nl zijn verschenen, deze Feed is hier te vinden. Als je andere gegevens wilt, bijvoorbeeld de laatste artikelen die betrekking hebben op vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, dan kun je dat aan de webmaster kenbaar maken.

Mag ik jullie RRS Feeds op mijn website gebruiken?

Als je de door ons aangeboden RSS Feeds wilt gebruiken voor een eigen website, kun je contact opnemen met de webmaster. De webmaster zal eerst toestemming moeten verlenen voordat je de RSS Feed in je website kunt gebruiken.

Overig:

Hoeveel bezoekers krijgt Go2War2.nl?

Volgens de cijfers van Google Analytics trekt Go2War2.nl dagelijks tussen de 1.000 en 2.000 unieke bezoeken.

Wie kan ik benaderen met overige vragen?

Overige vragen en opmerkingen kunt u aan ons toesturen via het contactformulier. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw bericht bij de juiste persoon terecht komt.

 

Categorieën


Deze website is een initiatief van STIWOT Alle rechten voorbehouden © 2002-2018
Hosted by Vevida. Privacyverklaring, cookies, disclaimer en copyright.