RSS

<<< Terug

Wat is RSS?

RSS is een op XML gebaseerde techniek om gestandaardiseerde informatie te delen. Veel nieuwssites hebben deze optie zodat je makkelijker op de hoogte kan blijven van het laatste nieuws. Een zogenaamde RSS Feed kan door speciale software worden ingelezen, zo krijg je automatisch een berichtje op je beeldscherm dat er een nieuw bericht is geplaatst. Zo hoef je niet elke keer de site te openen om te kijken of er iets nieuws is. Andere websites kunnen deze RSS Feed ook inlezen om zo te linken naar Go2War2.nl. In het plaatje hieronder zie je een voorbeeld van zo'n melding.

RSS Melding

Software

De software die RSS Feeds kan inlezen worden RSS Readers of RSS Aggregators genoemd. Een overzicht van alle RSS Readers die geschikt zijn voor de door ons aangeboden RSS (RSS 2.0) zijn hier te vinden. Wij hebben Feedreader getest, echter andere programma's werken ook.

Website

Als je de, door ons aangeboden, RSS Feeds wilt gebruiken voor een eigen website, kun je contact opnemen met de webmaster. De webmaster zal eerst toestemming moeten verlenen voordat je de RSS Feed in je website kunt gebruiken.

Onze Feeds

Momenteel bieden wij als proef alleen een Feed aan van de laatste 10 artikelen die op Go2War2.nl zijn verschenen, deze Feed is hier te vinden. Als je andere gegevens wilt, bijvoorbeeld de laatste artikelen die betrekking hebben op vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, dan kun je dat aan de webmaster kenbaar maken.

 

CategorieŽn


Deze website is een initiatief van STIWOT Alle rechten voorbehouden © 2002-2018
Hosted by Vevida. Privacyverklaring, cookies, disclaimer en copyright.